MazeWars

Op Zondag 3-9-2000 vond er in Amsterdam een redelijk uniek event plaats. Het eerste Netwerk-spel voor de mac 'Maze Wars' kreeg weer een kans om bespeeld te worden. Daarvoor waren in de Mediamatic Salon@Baby zo'n honderd spel-fanaten en geinteresseerden bijeengekomen om verschillende oude en nieuwe systemen te spelen.

Het centrum vormde een ronde tafel met daarop vijf oude Macintosh computers die in een netwerk-game verwikkeld waren. Ondanks dat de computers een gemiddelde leeftijd hadden van zo'n jaar of 14 en het spel uit 1984 was, werd er hevig op gevochten in een labyrint met vijf schutters die tegen elkaar tekeer konden gaan.

 

Foto: Erik van den Muijzenberg

Daarnaast stonden her en der in de ruimte een aantal andere oudjes opgesteld: NES (Nintendo Entertainment System), Colecovision, Atari 2600 en een Vectrex. Deze spelcomputer heeft een ingebouwd scherm en werkt zoals de naam het al zegt met vectoren ipv met pixels. Het uiterlijk heeft wat weg van een oude macintosh, maar dan in het zwart en met een staand beeldformaat. Ook dit spel in met cartridges en voorzetschermen uit te breiden. Zeker dit spel kreeg veel aandacht van het publiek.

Foto: Erik van den Muijzenberg

Links een mac met Lode runner, rechts de vectrex. Nee, de externe drives zijn niet verwisseld, maar zijn eigenlijk een cd-hoesje en een extra spel in doos.

Update!

Zaterdag 22-9-2001 was het weer zover. Dit keer op de Klokhuisdag (zie klokhuis) in Nieuwegein. Tussen alle nieuwe en gebruikte macs stond een rijtje 512k's en een plus in een localtalk netwerk. binnenkort de foto's en meer info.

 

Zelf Mazewars spelen?

hier wat links:

het programma draait niet onder MultiFinder en maximaal onder system 6.0.8

deze pagina is even snel in elkaar gezet door Simon claessen